27 июл. 2023 г., 13:34

Любов по китайски 

  Поэзия
311 1 2

Китаец до китайка в автобус

и фина музика с изящен вкус.

Две неизвестни оперни звезди

и нека любовта да победи.

 

Той нещо  на ухото ѝ изпя,

и тя му върна, после се разсмя.

Китайски нежен и неудържим

и нека с любовта да продължим.

 

Душите им си пееха в дует –

красива, стройна, той красив, напет.

И чувствата растяха без предел,

който обича трябва да е смел.

 

Къде тогава, а къде бях аз,

не в автобус, в китайския екстаз

на влюбени и с музикална страст

и нека любовта да е на власт.

 

А пътят сочеше Студентски град,

духът им беше свеж, щастлив и млад.

А музиката свише ги сплоти

и нека любовта да полети.

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??