26 мая 2022 г., 12:26

Любовна пунктуация 

  Поэзия » Любовная
257 3 4

ЛЮБОВНА ПУНКТУАЦИЯ

Дали разбираш колко съм добра,
щом няма да те спирам на сбогуване?
Сълзата ми стрелките превъртя
и върна ги до точката на нулата.

Не всичко ми е ясно, но защо
да тръгнеш точно днес бе настоятелен?
Разпада се любовното гнездо,
което приютяваше сърцата ни.

Научих мястото си – вече знам,
невзрачна да се скрия мълком в ъгъла.
Успях каквото имам да ти дам –
душата си до дъно съм остъргала.

Боляло ли е – ще ме преболи.
Не е разпятие, ала въпросите
дерат – като нащърбени игли,
и с тях изкърпвам здрача – нескопосано.

 

А кръпката остава – траен знак

за пукнатина и липсата на цялост.
Немил-недраг заскиташ ли се, как

намираш спойка за духа и тялото?

 

Аз стискам зъби – в опита докрай

да изчегъртам всички препинателни –

текста в скоби, криви запетайки

ведно с небрежната иносказателност.

 

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Тони.
  • Харесва ми, Валя!
    … въпросите дерат като нащърбени игли…
  • Вале, много образно и болезнено откровено, хареса ми! Поздравявам те за таланта!
  • С много образност си описала състоянието след напускането на семейното гнездо.
    "Боляло ли е – ще ме преболи.
    Не е разпятие, ала въпросите
    дерат – като нащърбени игли,
    и с тях изкърпвам здрача – нескопосано."
    Възхищавам се на таланта ти, Валя!
Предложения
: ??:??