12 июн. 2022 г., 14:12  

Любовна теорема 

  Поэзия » Любовная
289 3 5

ЛЮБОВНА ТЕОРЕМА

 

Покапва есента на хълма,

за първи път в деня се диша.

Нощта отказва да си тръгне

но сантиментът е излишен.

 

Не питам глупави въпроси,

които отговор не раждат.

От листопада си изпросих

куп дрипи, самота и сажди.

 

Реката кожата си свлича

и златни люспи разпилява.

Дали разбра, че те обичам,

когато тръгна неотдавна?

 

Смирението ме превзема

и болката – непредвидима.

Решил си сложна теорема

как неусетно да си идеш.

 

Търкулват кестенчета в мрака,

дрънчат в продраните улуци.

Копняла съм да ме очакваш.

Но то едва ли ще се случи.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??