3 окт. 2013 г., 00:40

Любовно писмо 

  Поэзия » Любовная
877 0 0

Честит рожден ден, не ще ти пожелая,
защото в този ден ти падна от рая.
Слънчевите лъчи спряха да греят,
а небесните нимфи започнаха да ридаят.

 

Не си ти нито Елена от Троя,
нито някоя друга жена на героя,
красотата ти не причинява войни,
но пленява мъжки сърца безбройни.

 

Усмивката ти, за която всички копнеят
и пред която всички красоти бледнеят,
желая аз някой ден да ù стана свидетел,
дори да те направи на сърцето ми владетел.

 

Уви, вече късно е за мен да се боря,
защото от любов не спирам аз да бърборя
и дори очите си аз да затворя,
пак душата си за теб ще отворя.

 

И прости ми ти за това дълго писмо,
защото това, което говоря е вече видимо.
Затова, като дар от боговете те моля сега
още дълги години да ни радваш с твоята красота.

 

© Йоан Александров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??