2 авг. 2008 г., 08:04  

Магиите 

  Поэзия » Другая
697 0 5

Магиите не се развалят в полунощ;
развалят се със първото сбогуване,
когато мъката те среже като с нож,
когато е пропуснато целуване.
Когато слънчевият лъч блести
върху гърба на щастие, което си отива,
магията стопява се в искри,
пламти с бенгалски огън,
съска и пращи,
като настъпен спомен,
който още жив е.

© Павлина Гатева Все права защищены

Публикувано във:

 

Сп. Простори бр. 1 2012 с.8

 

Алманах Нова българска литература; Поезия 2018, с. 241

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??