27 авг. 2009 г., 16:12

Мактуб 

  Поэзия » Любовная
405 0 0

Тъй мило и тъй грубо,

тъй парещо и хладно,

тъй демонско невинно

желаещо, отблъскващо сърцето ти.

 

Тъй хладни - твойте пръсти,

тъй режещ - твоят взор,

измъчваш ме –

не даваш миг покой.

 

Ту искам те, ту бягам

и, бягайки, те стигам,

а стигна ли те – бягам тъй далеч...

 

Тъй мило и тъй грубо,

тъй парещо и хладно

тъй демонско, невинно,

желаещо, отблъскващо сърцето ми.

 

Като два малки електрона сме

във хаоса на вечността,

привличането и отблъскването

е нашата съдба.

 

Ту искаме се, после бягаме

и, бягайки, се стигаме,

а стигнем ли се – и побягваме далеч...

 

 

И няма ни един от нас да се прекърши,

и няма пътят ни един към друг да свърши,

ала нали е в пътя радостта -

не в постигането на целта.

И любовта ни ще е свята,

защото с ореол от грешност е облята!

© Лена Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??