3 сент. 2022 г., 14:48

Малките спънки 

  Поэзия » Другая
342 0 0

Животът като вятър разпилява листата на земята, играещи роля на картите ти в ръката.

Сега шарения разпръсва се в небесата.

С чувство обзалагал си се до вчера как ще протекат нещата.

Изведнъж откриваш мястото си в играта.

И ако в мъглата ти все още си погълнат от идеята, загнездила ти се в главата;

продължиш да се втурваш подир светлината, която бяга ти надалеч като мечтата;

не склоняваш глава, когато пробият ризницата ти с шпага продълговата,

ще овековечиш надписа върху плочата на земята.

© Арт Оуен Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??