6 июл. 2011 г., 22:51

Маска 

  Поэзия » Другая
489 0 0

Маска

 

Вървя сред обществото черно-бяло,

облякло се в костюм параден,

поглежда ме изкосо, бавно, вяло,

въртейки се във танца странен.

 

Внезапно впиват се очи във мен

и маска откроява се в мига.

Взирам се в очи със цвят зелен

и сякаш те нашепват ми "Ела!".

 

Но няма аз мойта маска да сваля,

не ще ме заблудят очи омайни,

сърцето си не ща пак да нараня

за думите му празни и ухайни.

 

И пак стоя сред танц лудешки

сама със мойта болка черна,

ще избегна техните набежки,

търсеща спасение от мъката

безмерна...

© Адриана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??