14 нояб. 2007 г., 15:31

Маскарад 

  Поэзия » Белые стихи
1010 0 16

За да спестим разбитите илюзии

                                                           на някого,

словата си превръщаме на кактуси

                                                и ги преглъщаме.

Започва да боде душата.

Намира лек в отровни лицемерия.

Валсираме на място в студения, 

                          добре пресметнат блясък

                                               на дворец от лед.     

Привикваме със стъкълцето.

Какво, че колелото се върти назад? 

Убийствено красив  е този маскарад,

                                         а ние сме участници!

© Мариета Вълчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??