8 сент. 2018 г., 18:02

Маската без лице 

  Поэзия » Философская
743 2 1

В театър от маски всички играем,

аз моята роля усърдно играх,

но как всяка маска с лицето се срасна,

така неусетно, че чак не разбрах?!

 

Кой ли съм днес – човек ли поет,

син, приятел или нечий враг,

мъдрец ли глупец?! Всичко и нищо

и зъл съм признавам, че даже и драг!

 

Усърдно се борих със всичките маски –

една по една ги махах с ръце,

но ето съзрях, че изгубил съм всичко,

защото под тях аз нямах лице...

 

© Стоян Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • О, да, маските не оставяй да залепнат на лицето. Трябва да намериш пространство и за истинското си аз в живота. Много ми хареса стиха, а последнияя куплет е страхотен!
Предложения
: ??:??