Нещо има им на всички днеска,
хората са сякаш болни, слепи,
тресе ги тях материална треска
и вълнуват ги неща нелепи.
Коли, прически, нови дрешки -
всичко трябва да е налице;
Имат ли пари - държат се нечовешки
безизрастност добива тяхното лице.
Опаковката нима е толкоз важна?
Не се котираш ако си идеалист!?
Тези хора са с душа продажна,
ако си с тях - бъди материалист!
Всички сме материалисти - да,
но някои - малко, други - много;
Малкото са твърде малко за беда
а многото - дори премного!
Гледат топло да им е на тях,
не е важно, че някой вън студува.
Кажете ми това не е ли грях?
- Егоизъм във душата да царува!?
Изтъкани сме от фалш и суета,
и душите ни пропадат бавно, бавно
Имаме си във сърцето красота,
а пропиляваме я сигурно и “славно”.
Нека бъдем по-човечни и добри,
и да се радваме на жестовете малки,
да не ни вълнува толкоз темата “пари”,
че превръщаме се във човеци жалки!
© Бръм Бръмм Все права защищены