27 дек. 2009 г., 09:15

Мечтани спомени 

  Поэзия » Другая
607 0 13

Мечтани спомени

 

                                        На моя дядо Стефан,

                                        “безследно изчезнал”

                                        много преди да се родя

 

Вътре в твоите книги

си криех мечти.

Всяка беше със нещо различна,

а кориците светеха,

сякаш дъги

(и до днес все така ме привличат).

Оцветяваше времето

тебе и мен,

часовете летяха безгрижно,

неусетно растях,

а младееше ти,

все със същия образ те виждах...

 

Ти до днес оживяваш

и в мойте мечти

пак косата ми ласкаво галиш.

А над двама ни стара

снимка виси –

само с нея, уви, те познавам...

 

 

 

© Нелиса Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??