27 окт. 2011 г., 15:26

Между две слънца и петолиние 

  Поэзия
508 0 6

Слънчеви зайчета скачат

по ръката ми и остават

слънчеви петна.

Пеперуда монарх пие карамел

от устните ми и златен прах

полепва по дъха ми от мед.

Скачат жаби в очите ми сини, сини

върху вода от сълзи и цвят на

цъфнала слива.

Протягам ръка към дъгата,

цветни  стъпки от калинки и мравки,

с кадифена ръка рисувам сърце.

Облачета от памук и мляко

се превръщат в лица от

небесни ангели.

Край мен гора от бамбуци,

зелено пътуване и мирис на вода.

Спрях до дърво, окъпано

в слънчев прах - есенен войник,

събрах листата му и си

направих възглавница от тях.

Слънцето ме поиска гола,

за да ме обича.

Докосна ме и разцъфнах бяла, бяла

и пчелите кацат, за да ме пият.

Душата ми е петолиние,

по което скакалци и щурци пеят.

Край мен светът танцуваше

в радостта си вечна.

 

 

 

 

© Ваня Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??