5 мар. 2010 г., 10:31

Меланхолия 

  Поэзия » Любовная
1790 3 6

Меланхолия

 

И сутрин, и вечер, и късно, и рано

звучи над главата ми старо пиано.

Ту плаче, ту пее, бушува и стене,

тъжа аз със него, ликува то с мене...

 

Преглъщам сълзите – пиано ридае...

Сгъстява се мракът в сумрачната стая.

О, как го разбирам – позната скръбта е:

при мен като призрак духът ù витае,

 

усмихва се нагло от всички посоки.

Махни се от мене, старице жестока!

Не вклаждай в сърцето искрици напразни!
Върви си!

            Аз искам денят да е празник,

 

със трепет да чакам момиче любимо...

И ласки, и обич в дома ми да има...

Да има!...

            Но тъжно усмихвам се: „Няма!”.

 

... Звучи над главата ми старо пиано.

 

Живодар ДУШКОВ

© Живодар Душков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??