Мен Шенген не ме вълнува.
И зад Шенген да сме дори,
без виза можеш да пътуваш,
ала не можеш - без пари.
Аз съм от многото проценти,
които нямат лев спестен,
принудени да съществуват
в жестока бедност - ден след ден.
Гнети световното неравенство.
Несправедливостта тежи.
Единствено ей тази мисъл
все още някак ме теши:
"След милиарди години
Слънцето ще изстине.
Тогава и политиците,
все едно - ще загинат!"
© Ангел Чортов Все права защищены
Съчувствам ти, Цвят, но САЩ нали не са от Шенген?
А повод за този стих ми послужи разкритието, че най-богатите 36 човека притежават богатство, равно на богатството на половината човечество. Такова неравенство е ужасяващо, и го правят политиците; Как да не се гневиш и да не изпитваш злорадство от това, че в края на краищата и те ще загинат!