18 апр. 2013 г., 08:15

Метеор 

  Поэзия » Любовная
412 0 4

     Брилянтната звезда си,

                            аз съм метеор

     на твоя небосклон -

               горящ болид без дом

     от вселенския простор.

 

     Светя ярко с обичта си -

                   виждаш ли ме ти?

     Главоломна парабола

                                    описвам

     през годините и

             съвместните ни дни.

 

     Мъж съм като всички други,

     искам да ти кажа нещо,

     нещо, което отново ми се губи,

     когато отминаваш безсловесна!

 

     Замаян метеорно падам

     в сърдечните вълни на океана

     и те чувам:"Жалко, щях да го

                                           разгледам,

     ако разбил се беше

                                          на земята!"

© Валентин Василев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??