Кротко
пак заспиваш,
мое мъничко момиче,
сънят ти детски,
нежен,
на светла приказка прилича.
Тази вечер
си русалка,
дългокоса и красива
и в съня
на воля плуваш
със русалките щастлива.
Целувам
спящите очички,
потъвам във море от нежност,
с тебе
искам да поплувам
в детство чудно и безбрежно.
Тихо
в твоя сън заспивам,
за бъдещето със надежда,
че в тебе
с обич съм посяла
зрънцата на мечтите звездни.
© Магдалена Костадинова Все права защищены