19 мая 2013 г., 14:35

Мими 

  Поэзия » Другая
595 0 2

             Мими

 

Моята малка Мария

първа е, като фурия.

Тича навънка по двора,

няма за нея умора.

 

Иска да хване котките диви,

па се препъне в розите бодливи.

Цялото тяло в рани издрано,

тича, пада, бели коляно,

но вместо да плаче - отново се смее,

а на устните ù: "Котето къде е?"

 

Ах, тази наша палавница

е на рода ни галеница.

Дори беля, когато прави,

човек не може да не я погали.

 

         Честит Рожден Ден, дъще!

© Иванка Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??