18 окт. 2016 г., 15:10

Миниатюра 

  Поэзия » Другая
530 0 2

Лъч от закъсняло лято,
черна и изстинала навръх

свещ не съм ли аз, която
можеш да запалиш с дъх?

Лъч, увесен над безкрая,
не ще ли да възвърнеш пак
с дъха си пламъка на тая
свещ под стъклен похлупак?

Поръсена със скреж навръх,
тя кротко чака твоя дар –
от свещ, заключена без дъх,
подир да сътвориш пожар.

© Александър Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??