Ноември
Ноември взема от очите сълзи
и вали с цвят на тишина
малки капки зряла сладост.
Крием се по дъждостишия,
прегърнати пием топла есен.
И събираме ноември в любов.
Миниатюра
Събирам се в сълза.
Пиша се в стих.
Притихвам в обичане.
Случвам се в струните на китара.
В топли очи се случих. С любов.
© Ванко Николов (Starkmaster ®vn)
© Ванко Николов Все права защищены