Работѝ цяла година,
Мишито във карантина.
Отпуската му дойде,
реши да ходи на море.
Ха, сега, къде да ида?
Хем ще хапна и скарида.
Слънчев бряг, Несебър, Равда?
Изкушения, неправда!
Па качи се той на влака,
ала изведнъж заплака:
Що ли аз ще амкам там?
Дано не се върна пос*ан.
Майонезата на плажа
по-добре е да откажа.
Че ще ме прокара тя,
И ще стане пак беля.
На плажа Миши се опъна,
но във нещо той се спъна.
Наведе се и що да види?
Цяла купчина със миди!
© Янко Трендафилов Все права защищены