5 авг. 2020 г., 09:53

Мисли окъсели и опърпани 

  Поэзия » Философская
525 4 9

Мисли окъсели и опърпани,
светофарът вяло ми намига.
Делникът - разтегнал се, от дърпане,
времето не стига и не стига.

 

Няколкото потни въжделения,
на витрина кривата усмивка,
на живота собственото мнение:
Още дишам, значи съм щастливка.

 

Как с това съвсем не меродавното,
нощем от леглото ми ме вдига,
крехък сън, препънал се на равното,
в камъчето - нещо не достига.

 

В чашата се вихрят ураганите,
плисват се цунамита от думи,
телом роб, духа ми, ако хванете,
значи съм си теглила куршума.

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??