МИСЛИ ЗА МЕН...
На Нел
Мисли за мен като за сбъдване
и аз ще дойда! Вярвай ми, любима.
Ще взема само вярата, на тръгване,
че истински и цялостно те имам.
И там, край тихите води на Дунав,
секундите ще спрат във съзерцание,
душата ми ще трепне като струна,
подръпвана от твоето дихание.
Презрял одумките и всяко лицемерие,
и скрупулите свои победил,
аз ще прекрача святото преддверие
на храма, в който някога съм бил.
Мисли за мен като за сбъдване
и аз ще дойда! Вярвай ми, любима.
Ще взема само вярата, на тръгване,
че любовта ни е необозрима.
2. 05. 2007 г.
Добриоч
© Румен Ченков Все права защищены