25 окт. 2013 г., 10:55

Митре ле... 

  Поэзия » Другая
634 0 0

Вода от лозови листа се стича,

тя е натъжена лозова сълза,

роза цветовете си съблича,

превръща ги в розова вода.

 

Дъждът шуми в шубрака нощем,

толкова красиво си вали,

той не изсипва гласа си мощен,

а плахо си прикапва, котката ми спи.

 

... И аз, унесена, почти заспала,

пред прозореца безмълвно гледам,

разтапям се пред успиващото време

и не издържам, главата плавно свеждам.

 

Не след дълго се събуждам,

дъждът - спрял е, капките се сливат

и сякаш слънцето се пробужда,

а те отново с мен заспиват.

© Полина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??