МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ЗЛАТО
В нефритено зелено облече се планината
и белеят скалите по стръмните склонове.
До съмване времето топи се, идва зората
и живителна светлина хвърля на снопове.
Обгръща ни утрото с ухание съкровено
и от синовната си гордост потръпваме,
заради историята наша, която единствено
ни дава вечен смисъл да съществуваме.
Вековни стражи, в пазви зелени сгушени,
причина станаха като народ да оцелеем
и в лоното на книжнина и вяра приютени,
кръв героична, заради честта си, да пролеем.
С кубета, достигащи сякаш до небесата,
манастирите винаги там са и в зима, и в лято,
а слънцето пламти в символите на вярата,
за да напомня, че те са много повече от злато.
© Весела Найденова Все права защищены
манастирите там са и в зиме, и в лято,
а слънцето пламти в символите на вярата,
за да напомня, че те са много повече от злато."
Поздравявам те за чувството на гордост, че си българка, което преминава
през цялата творба!Бъди благословена!