3 сент. 2017 г., 07:13

Моето богатство 

  Поэзия » Любовная
537 1 6

Моето богатство ти си!

Когато ме докосваш

златен дъжд вали.

От погледа ти бисери искрят.

Ръцете бели, от слоновата кост.

Косите ти,оплетени и черни,

сякаш от абанос.

Опиваш ме в нощта.

Моето богатство ти си,

с доброто, нежното сърце!

Спираща пред всеки просяк.

Прегръщаща самотно куче,

нацапано и мокро от дъжда.

Изправяща листенце от дърво,

подаваща ръка на старец.

Плачеща за чуждите

своите забравила.

 

Ти си моето богатство,

усмихната в съня!

Не мога да те будя!

Ти си моето богатство,

обичаща жена!

 

29.04.2016

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??