Познаваш ме добре
поглеждал си в моето сърце.
Сега се правиш, че не знаеш мойто име,
ако можеш, отрови ме.
Че те обичах, да, сгреших!
Любовта си мислех, че открих,
че съдбата си промених.
И тази вечер май препих,
река от сълзи направих.
Погледни ме пак,
не се ли питаш как
след мен ще можеш да живееш
и пак отново да се смееш?!
Аз мога и ще си отида...
но ти оставаш наполовина.
Дори и да не осъзнаваш,
сърцето ми отдавна притежаваш.
И то тихичко моето име ще шепти,
за съществуването ми ще оповести.
Всеки ден в един и същи час
алармата в главата ти ще звъни,
образът ми в ума ти ще кънти...
Но ти няма да заплачеш,
по някой друг в деня ще се захласнеш.
Само някъде далече по едно сърце ще се разбива,
щом мойта някогашна болка в себе си открива.
© Мария Томова Все права защищены