12 дек. 2019 г., 09:49

Mоето зверче 

  Поэзия
333 0 0

не че се оправдавам
но всеки път
като светнеш с фенерче
в душата ми
онова зло зверче
променя цвета на очите си
променя козината си
или косата си
и побягва
или се скрива
в сляпото ми петно
на съзнанието
пълна амнезия
нямам такова зверче
аз съм чисто създание
и понеже то се срамува
и понеже е миризливо
все пак предупреждава околните
нали се сещаш
че вреди
и може дори да убива
само някой
който се е сприятелил
с подобно зверче
обитаващо собствените му дебри
би могъл да го неурализира
да му прости
да го приласкае
да го изтреби

 

страхувам се
че това не си ти
толкова си праволинеен

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??