Направи ме инструмент на своя мир,
ти Боже дай ми част от свойта сила
любов да сея в пътя си безспир
омраза и агресия дето има
И там където има тежка рана,
там да покажа твойта свята милост
И щом съмнението гнети душата
да въздам аз вяра , устойчИвост
Където има отчаяние да дам надежда
във тъмнината да посоча светлина
в тъгата да откривам тиха радост
във твойто име да славословя
О Боже Всемогъщи, надари ме
утеха да не диря, да теша
и да не търся аз в света разбиране
а да разбирам и обичам със душа!
Защото само знам когато даваме
тогава нас даряват с благодат
във прошката прощават греховете ни
в смъртта се раждаме за живот свят
© Росица Георгиева Все права защищены