27.01.2023 г., 12:05 ч.

Молитва на Свети Франциск от Асизи 

  Поезия » Философска, Друга
483 0 1

Направи ме инструмент на своя мир,

ти Боже дай ми част от свойта сила

любов да сея в пътя си безспир

омраза и агресия дето има    

 

И там където има тежка рана,

там да покажа твойта свята милост 

 И щом съмнението гнети душата

да въздам аз вяра , устойчИвост 

 

Където има отчаяние да дам надежда

във тъмнината да посоча светлина

в тъгата да откривам тиха радост

във твойто име да славословя

 

О Боже Всемогъщи, надари ме

утеха да не диря, да теша

и да не търся аз в света разбиране

а да разбирам и обичам със душа!

 

Защото само знам когато даваме

тогава нас даряват с благодат

във прошката прощават греховете ни

в смъртта се раждаме за живот свят

© Росица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво Роси,успяла си да покажеш светите мъдрости на този монах.Наистина е бил много умен и свят човек
Предложения
: ??:??