Здравей, Българийо родино мила!
Здравей ти, моя хубава страна!!!
Кажи ми, мила, ти защо остави
сиротни твоите деца!?
Защо, родино, ни погубваш?
Защо, кажи, делиш ни нас?
На тези дето много те обичат,
ти даваш им билет за самота...
А тези дето те презират...
Който те крадат и лъжат,
ти тях, родино, ги търпиш!?
Боли ме, майчице родино...
Боли ме, мила, разбери.
Омръзна ми да бъда хулен,
затуй че ти си в мойте мечти.
Здравей, Българийо...
Обичам те, родино мила!
Но моля те не ме губи!!!
© Ангел Все права защищены