14 апр. 2014 г., 01:10

Момиче 

  Поэзия » Другая
585 0 1

           Момиче

 

В кошничка меко застлана,

твойта мечта се побира.

Толкова сълзи изрони

за топчица мека коприна.

Момиче и коте в скута,

сърцето от нежност прелива.

В невинния свят на девойка

по пътя си слънцето спира.

Огрява ме топла надежда,

от детството в мен се таило.

Дочувам далечна въздишка

и става ми свидно и мило.

 

От шапката ниско захлупена

как светлината да видя.

В ливадите тучни на пролет

детелините как да открия.

Бързо ограбва ни времето,

вълшебството в нас си отива.

Животът с пъстри окраски

превръща се в тягостна зима.

 

Щастието няма да диря

пред райските порти на Бога.

То е при мене - разбирам

и чака ме точно на входа.

На прага до мойто момиче,

в ръцете и мека коприна.

Капчица нежност ми стига,

слънце през моята зима.

 

 

 

 

© Савар Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??