9 сент. 2010 г., 12:42

Момиче, ти си ангел... 

  Поэзия » Другая
1872 0 2

на МОЯТА  Гергана!

 

 

Момиче си ти... страшна муза.
Разпалваш (и Олимп разтресе).
С твоята усмивка като струна
разсърди гневно боговете.


Помиташ с меките си пръсти
прахта от прашното пиано.
Клавишите и тях намръщи
с такта на сърцето си голямо.


За тебе всеки коридор е тесен,
а стълбите убийствено високи -
задъхано вървиш, но с ведра песен
пробягваш и кривите посоки.

 
Бодил си остър в очите
и всеки търси клечката да види,
а в техните очи стърчат гредите,
от злоба и безплодие изгнили.


Момиче, ти си ангел, серафим си,
от огън и вода в едно излята.
Победоносни слънчеви усмивки -
само напред и горе главата. ;)

© Николина Милева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??