27 апр. 2011 г., 18:55

Монолог без грим 

  Поэзия » Другая
681 0 10

Няма за мен споделена любов,

няма залък, отчекнат безплатно,

няма аса във хазарта-живот,

миг пропилян - плащам стократно.

 

Нямам кумир, нито призрачен идол,

все ми е тая на кого ще приличам,

знам, че имам във пазвата книга,

Библия, не - буквар окъсани стихове.

 

Пет лева имам - протрити

в джоба на якето скъсано,

под очите - грим неизтрит

от роля фасулска и къса.

 

Няма сега да ви лъжа: звездите са мои -

нямам дори песъчинка от звездния прах,

нямам луната, небето, само билет - за надолу -

купих го, щом се родих, после - просто живях.

 

© Даниела Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??