17 мая 2012 г., 12:10

Монолог на една Християнка 

  Поэзия » Философская
466 0 3

                                                                                по творбата

                                                               Монолог на Иисус Христос    

 

                                                   О, Господи! Това ли беше всичко...

                                                   Страхът е болка. Болката е страх.

                                                   Когато всички рани си приличат,

                                                   не всяка рана означава грях...

                                                             

                                                                     Александър Калчев

 

 

Исусе, ти на кръста беше прикован...

но не остана там.

Не бе пустиня! Даже и без глас

докосна и душите в нас.

 

Страхът е там, където няма вяра.

Невярата се ражда във тъма.

Във болката се ражда рана,

но я лекува любовта.

 

Ти беше Нашият Агнец.

На кръста ни изкупи греховете.

И раната от трънения ти венец

е ореол искрящ през вековете!

 

И помним, че ще дойде ден,

когато всичките живяли в мир,

ще се прероди духа ни вдъхновен

в прегръдките на Нашия Пастир!

 

И ще бъде! Ще бъде светлина!

От теб във мен и на цялата земя!

© Румяна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти Огняне!Не бравото,а твоята съпричастност ме стопли.Най-лесно се пишат еротични стихове,но тази тема е толкова трудна и дълбока,че се опасявах да не се удавя в нея!Но тя така избликна от дъното на душата ми,че не можах да устоя,независимо от резултата!Но щом дори един човек го е прочел и е намерил нещо хубаво-удовлетворението е голямо!
  • Браво, Румяна!
    Прекрасен стих!
    И аз се радвам, че си тук отново
  • Радвам се да те видя отново
Предложения
: ??:??