29 янв. 2017 г., 16:18

Монолог на снахата 2 

  Поэзия » Юмористическая
888 3 7

 

Монолог на снахата 2

(провокиран от стихотворението На Роби "Монолог на една снаха")

 

Роби, привет! Съвсем накратко,

отвръщам както ти ме призова

и монолога на снахата, братко,

ще се опитам аз да продължа:

 

„О Боже мой! Не мога да повярвам!

Къде попаднах? Още съм във шок!

От толкоз злоба нерви си докарвам

и сякаш съм във ров, и то дълбок,

 

какъв ти ров – вивариум направо

с една единствена, но пък каква змия

още от сватбата ме бройка здраво,

но има време – ще ѝ отмъстя!

 

Пред хората – водица ненапита,

но аз си знам какъв е крокодил,

а щом метлата яхне и полита -

от мен да брани тя сина си мил.

 

Той нещо „недомаслен” май си пада,

но доста късно туй го аз разбрах -

щом майка му се прави, че припада

очите му присвиват се от страх…

 

Виж свекъра направо е душица,

железни нерви в битки придобил,

теши се той със „огнена водица”-

успешно се преструва на „дебил”.

 

Но туй сега оставям настрана,

че нещо друго много ме вълнува

„свекървището” как да подредя,

че то да спре във къщи да бесува.

 

Съседите разправят, че решила

със мене да се справи чрез магия,

но адресата много е сгрешила,

не спре ли – с тез ръце ще я пребия,

 

да, аз не съм случайна, а от сой

(и правило е туй от памтивека),

че само грънците не се оправят с бой,

но боят вкарва в пътя прав човека!”

 

Това дочух, това и ти изпращам

записах точно нейните слова -

и ако някога отново ти потрябвам

на мен разчитай – ще се отзова!

 

 

Любомир Попов

© Любомир Попов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Чудесен отговор, Любо! Заради вас двамата, все по-честичко ще се ровичкам тук. Благодаря ви за удоволствието!
  • Хубав отговор, Любо! Добър дует сте с Роби .
  • Силни аплодисменти за репликата ти, Любо!...Искрени поздравления от мен!...
    Бях сигурен, че ще я направиш както трябва и на ниво, защото знам възможностите ти!...Продължавай все така, братле!...Очакват те нови предизвикателства, готви се за тях ...Отново ти желая успех от сърце!...
  • Абе, вие двамата с Роби да не сте братя?! От две майки и двама бащи...Чудесно ви се получава и на двамата. Да вземете да си проверите родословието, че току-виж....
  • Ха така! Достоен отпор! Усмивка, Любо!....
  • Супер!
  • Уникални сте и двамата! Поздравления за изпълнението! )))
Предложения
: ??:??