Лятото дойде напето
синеоко и засмяно.
Глас ни вика към морето,
а мотика, към бостана...
Кое ли пък ще избереш?
Плажа, или да копаеш?
Лесно май ще разбереш
много без да се стараеш...
Мисля избора, че знам -
Гларуси над мен се носят,
аз те чакам вече там,
където всички тичат боси...
Където плискат се вълните
и пясъкът без глас зове.
А мотиките, горките,
бостан ги чака, не море...
Хайде, че надигам чаша,
биричка се пени в нея -
Ех, живот си е на плажа,
и всеки ден тук е неделя
© Георги Каменов Все права защищены