21 мая 2011 г., 11:09

Моя късна любов 

  Поэзия » Любовная
640 0 1

Моя пурпурна, късна  любов,
моя муза крилата и свидна,
галещ бриз в живота ми нов,
целуваща  песен приспивна...

Преоткривам те в есенни дни,
в златния дъжд на  мечтите
и в лунните нощи с будни очи,
вървя по твоя път към звездите...

Пресътворявам те във фибрите свои,
в словата живи на нежния стих,
в струящи от копнежи порои,
в лазура на пристана тих...

и с крехки пръсти все стискам
парещи въглени в длани,
твоя огън все пазя и искам
да топлиш до края  дома ни...

    ¤ۣۜ๘●•Daisy Patton•●๘¤ۣۜ

© Дейзи Патън Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??