Представям си я, слънчева и топла,
вълшебница с венец от горски билки,
девойка чудна, дивна, тъмнокоса...
Представям си я, като нежен полъх,
в ръце с букет от минзухари и иглика,
в коси закичила синчец и диви рози...
Представям си я – дълго чакана и неизбежна,
с аромат на диви гъби, горски плодове,
ту много буйна, ту пък много нежна,
събрала в шепи топли дъждове.
© Мая Все права защищены