3.03.2018 г., 20:15 ч.

Моя пролет 

  Поезия
925 1 0

Представям си я, слънчева и топла,

вълшебница с венец от горски билки,

девойка чудна, дивна, тъмнокоса...

Представям си я, като нежен полъх,

в ръце с букет от минзухари и иглика,

в коси закичила синчец и диви рози...

Представям си я – дълго чакана и неизбежна,

с аромат на диви гъби, горски плодове,

ту много буйна, ту пък много нежна,

събрала в шепи топли дъждове.

© Мая Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Моя пролет »

19 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??