Моят бряг
Тази нощ,
буря пак е имало!
На моят бряг,
живота,
изхвърлил е боклука!
Всяко късче
носи в него минало,
от мили тук влетяло
да ме спаси от скука!
По брегът ми
стъпки има.
Нещо живо
едва се е спасило.
По следите
ще го открия скритото
и после чак ще се напия!
Слънцето,
ще закича с водораслите.
Ще помилвам всяка дюна.
После бавно
ще приседна в храстите
и ще крещя,
за да се чуе и мойта дума.
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Все права защищены