10 янв. 2017 г., 16:41

Моят живот 

  Поэзия » Любовная
447 1 7


Какво ли ми даде, Животе,
през тези години изминали,
болката, в ляво жигосана,
или душата намачкана?

 

Какво ми остави, Животе,
след битките, дето ги водихме,
искане спящо в очите ми,
и скут опустял без дихание?

 

Мислиш си, че се предадох,
че ме изпи, пресуши ме?
Не, не позна, коленичих,
но то е за да се изправя!

 

Ще те живея, ще чакам,
ще ме болиш, ще ме газиш,
но запомни, щом обичам,
има защо да те пазя!

© Евгения Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??