11 июн. 2019 г., 08:51

Моят татко 

  Поэзия
958 11 14

На брега на великата вечна река
дето времето хвърля хайвера си,
моят татко стои като благ великан
и от много прозрачност трепери.

 

До нозете му камък с красиво сърце
става слънце и хляб му изпича.
После скача в реката и тръгва без цел,
и на рибите става сестриче.

 

Моят татко го гледа с далечни очи,
после хляба на залци разчупва
и ги хвърля по пет. А над всеки хвърчи
бяла птица, от капка излюпена.

 

Тези птици пътуват, но само насън,
затова са безплътни и меки.
И се стряскат дори от камбанния звън,
който кани на паша човека.

 

Моят татко ги храни с еднаква любов,
после слиза в реката и пее,
и реката отива на син водопой
за да може докрай да живее.

 

Щом утихне реката с изпрана душа,
моят татко с две риби си тръгва
там, където без път се отива пеша
и безкрайното също е кръгло.

 

Цвета Иванова 

© Цвета Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??