Вечността се слива с чувството за дълг
Миналото подло се надсмива тук
Зов за помощ се носи като вой на вълк
Съдбата отминава с тъжен отзвук
Тревата нежно се поклаща и ликува
но мрачно зло невидимо зародиша пречупва
Унила трънка - на цвете се преструва
Подлостта и позора - почвата жадно откупва
Шепота на гората историята продължава
Плахо поколение проклето зад мъха се крие
Слънчев вятър облаците безспир украсява
Без посока срама и мизерията иска да отмие
Къде сме ние и в какво ще се превърнем
Агонизираме и плачем в мръсна омраза
Защо сме слепи и крилата не разгърнем
Миналото величаво бледнее в проказа
Вяра в празната сфера Душа е лъжа
Надежда в дъното е бледа празнина
Любов е сълза потекла над мъртвец - Лежа
Свободата е кауза без правда и светлина
Синовете на мъдростта и на гората
Това сме били пълзим нека въстанем
Нека изплуват децата да възродят благата
Напред вървим - хилядолетен сън Нека престанем
Листата прегорели в перспектива отлитат
Там от залеза отново ще се обърнем
Склонове стръмни високи върхове изплитат
Там от небето силата искрена ще възвърнем
В синевата - прашинка непозната от красотата
Съумей да прогледнеш зад суетата
Провокация
Смисълът е любов и единство скрити в самотата
Пази завета
Ще спася света и моята нация...
04.12.2008г.
© Камен Все права защищены