Навън вали и е студено...
Прогизва моята душа.
Аз гледам вече уморено...
О, до кога ще издържа?!
И тази сивота голяма
прониква лепкаво и в мен.
Спасение от нея няма.
Добре, че не е всеки ден.
Че скриха Слънцето е драма!
Че в мен напира Самота!
Че мойта щастие го няма...
Безсмислен е за мен света!
Затворен съм сега във къщи...
Измислям си изглежда сам.
Безсмислиците всемогъщи,
намериха във мене храм...
2008г.Драгойново
© Христо Славов Все права защищены