Не намираш своето място,
та нима животът раздава места?
Без да знаеш ти връзва хомота
и ореш в непозната бразда.
През чакълести, глинени ниви
падаш, ставаш, жили опъваш.
Молиш, хулиш житейския плуг
да изрови минути щастливи.
Сетне сееш в плитки бразди
семенцата нетрайно ронливи.
Не намираш своето място?
Не тъгувай! Та това е само игра,
а игрите са хубаво нещо.
Ще откриеш свойта бразда.
Ще посееш нова мечта.
24.10.2021г.
© Хари Спасов Все права защищены