Oct 24, 2021, 6:00 PM

Място в живота 

  Poetry » Phylosophy
273 2 4

Не намираш своето място,

та нима животът раздава места?

Без да знаеш ти връзва хомота

и ореш в непозната бразда.

През чакълести, глинени ниви

падаш, ставаш, жили опъваш.

Молиш, хулиш житейския плуг

да изрови минути щастливи.

Сетне сееш в плитки бразди 

семенцата нетрайно ронливи.

Не намираш своето място?

Не тъгувай! Та това е само игра,

а игрите са хубаво нещо.

Ще откриеш свойта бразда.

Ще посееш нова мечта.

 

 

24.10.2021г.

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??