9 мая 2023 г., 13:10

Мъжът от Седмата пейка 

  Поэзия
205 1 2

МЪЖЪТ ОТ СЕДМАТА ПЕЙКА

 

... не знам дали достойно преживях от Бога отреденото ми време.

Да си призная – ме напушва смях, когато гледам голото си теме.

Един печален варненски сархош с три бирички на Седмата си пейка,

влетял на стих в безсънната ви нощ, дошъл за миг – и подир миг офейкал.

Живях помежду "Не!" и благо "Да!" – и винаги със Обич, априори.

 

Мълча и клатя чорлава брада, когато с мен глупакът мъдро спори.

Ако край мен мъдрецът си мълчи, се взирам във очите му с надежда.

И знам, че Бог с добрите си очи във моята душа с Любов се вглежда.

За утрешния ден не ме е страх! – това ми е небесната присъда –

каквото писах, плаках – и ви пях, е всичкото, в което ще пребъда!

 

5 май 2023 г.

гр. Варна, 13, 25 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??