Мънисто от една вълшебна огърлица
може би е всеки, в този свят голям
и от първия ден пази ни като орлица -
майчица една, с нестихващ плам.
Докато още нямаме брони и крила,
винаги сили намира да ни брани
и с мъжка твърдост в ръце като свила,
прът слага в скроени за нас капани.
Да отнеме болката ни, всякак се опитва
и щом с опит и грешки станем богати,
за нас пожелания нашепва в молитва -
дух да съграждаме, а не земни палати.
© Весела Найденова Все права защищены