2.04.2017 г., 19:54 ч.

Мънисто от огърлица 

  Поезия » Друга
1220 2 2

Мънисто от една вълшебна огърлица

може би е всеки, в този свят голям

и от първия ден пази ни като орлица -

майчица една, с нестихващ плам.

 

Докато още нямаме брони и крила,

винаги сили намира да ни брани

и с мъжка твърдост в ръце като свила,

прът слага в скроени за нас капани.

 

Да отнеме болката ни, всякак се опитва

и щом с опит и грешки станем богати,

за нас пожелания нашепва в молитва -

дух да съграждаме, а не земни палати.

 

© Весела Найденова Всички права запазени

NovelaDenarova

Произведението е участник в конкурса:

Пред една икона свята коленича »

16 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Лили, Благодаря за оценката!
  • Мъдро и вярно..., много истинско!
    "Да отнеме болката ни, всякак се опитва
    и щом с опит и грешки станем богати,
    за нас пожелания нашепва в молитва -
    дух да съграждаме, а не земни палати."
Предложения
: ??:??